Definitieve Ontharing

Met het meest geavanceerde, krachtigste en veiligste lichtflitssysteem over heel de wereld

De behandeling/video

Hieronder vindt u een videopresentatie en nauwkeurig beschreven verloop van definitieve ontharing.

Korting Definitieve ontharing, laserontharing


De methode

De behandeling gebeurt door middel van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, in het pigment dat zich van nature in het merg van het haar bevindt. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. odra de temperatuur in het haarzakje 70°C bedraagt, gaat het haarzakje samensmelten (coaguleren). Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd. Na 2-3 weken groeien de haartjes die geraakt zijn vanzelf uit. Naarmate de huid lichter en het haar donkerder is, zal de behandeling efficiënter zijn.

De Palomar Lux Systemen™ zijn uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren programmeerbaar zijn. Zo wordt de intensiteit van het licht aangepast aan elk huid- en haartype.


Voorbereiding - op wat moet ik speciaal letten voor een goed resultaat?

Vanaf 6 weken voor en tijdens de behandeling zijn epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Als er geen haren in de huid zitten kunnen deze ook niet de papil vernietigen. Tijdens deze periode mag er enkel worden geknipt (evt. met een tondeuse) of geschoren.

Voorts is het aangeraden om een 4-tal weken vóór en na de behandeling de te behandelen zone zo weinig mogelijk aan de zon bloot te stellen of een hoge beschermingsfaktor te gebruiken om te vermijden dat de huid te veel gebruind is.


Het consult

Voorafgaand aan elke behandeling vindt een uitgebreid informatiegesprek plaats met een bevoegde specialiste. Tijdens dit consult zal de specialiste vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. Op basis van uw wensen en mogelijkheden bepaalt u samen met de specialiste de voor u chikte behandeling. De specialiste neemt de behandeling met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige behandeling als Flashlight-ontharing kunnen optreden, met u besproken. Als u op basis van dit uitgebreide informatiegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, dan kan deze meteen plaatsvinden.


Hoe verloopt de behandeling?

System straalt een hooggeconcentreerde lichtstraal in het haarzakje. Het pigment in de huid- en haarcellen absorbeert deze lichtstraal. Op het moment dat het licht met het haarzakje in aanraking komt, wordt het pigment in de haar verhit en de haarwortel vernietigd. Om schade aan de huid te voorkomen wordt de filter met een waterkoelsysteem koud gehouden tot een 4°C. Dit koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koel, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling.

Na de behandeling kan er een kleine roodheid ontstaan die diezelfde dag zal wegtrekken. Dit komt door de warmteontwikkeling van de lamp.

Voorts is het aan te raden, na de behandeling behandelde zone tijdens een 4-tal weken zo weinig mogelijk aan de zon bloot te stellen ofwel een zeer hoge beschermingsfaktor aan te brengen op deze zone.


De haargroei

Een haar groeit veel langzamer dan de meeste mensen denken. Na maanden of jaren valt een haar uit. Dan volgt een rustperiode voor het haarzakje. Daarna groeit een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. De rustperiode duurt zes weken tot anderhalf jaar, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de dikte en diepte van de haar, de hormonale situatie en erfelijke factoren. Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haren worden gemaakt in de haarzakjes. De haarzakjes doorlopen een cyclus van drie fasen.

haargroei fasen definitieve ontharing, laserontharing
  1. De anagene fase (groeifase). In de groeifase is het haarzakje actief en produceert haar. Haar bevat melanine en tijdens de groeifase is er dus veel melanine in het haarzakje aanwezig. De duur van de groeifase hangt af van de lichaamsplaats. Dit kan enkele weken zijn (vingers), een paar maanden (benen) of zelfs een paar jaar (hoofdhuid).

  2. De katagene fase(overgangsfase). In deze fase verandert het haarzakje van structuur en zal de haar- en melanineproductie stoppen. De haar komt los in het haarzakje te liggen en valt vanzelf uit. Dit is de normale haaruitval die u dagelijks bemerkt. De overgangsfase is meestal kortdurend (enkele dagen tot weken).

  3. De telogene fase (rustfase). Deze kan enkele weken tot maanden duren. Het zogenaamde slapende haarzakje produceert geen haar. Na de rustfase begint opnieuw de groeifase, het haarzakje wordt weer actief en produceert weer haar.

Niet alle haarzakjes doorlopen deze drie fasen op hetzelfde tijdstip. Op het moment van de lichtbehandeling zullen sommige haarzakjes in de groeifase zijn, andere zijn in de overgang- of rustfase. Het Xenonlicht heeft alleen effect op de haarzakjes die in de groeifase zijn, omdat er dan voldoende melanine is om het laserlicht op te nemen. Op de haarzakjes die in de overgangs- en rustfase zijn heeft de licht geen effect. Meerdere behandelingen zijn dus nodig om alle haarzakjes eenmaal in de groeifase te treffen en te inactiveren. Om zeker te zijn dat een groot gedeelte van de niet behandelde haarzakjes bij een volgende behandeling wel in de groeifase is, dient er circa 8 - 10 weken tussen de behandelingen in zitten. Verder bepalen uw haar, - en huidkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak het aantal behandelingen. Over het algemeen zullen 5 tot 8 behandelingen voldoende zijn. Sommigen zullen met minder behandelingen al tevreden zijn, wanneer het aantal haren op dat moment al acceptabel is. Iedereen is vrij om zelf te bepalen wanneer men de behandeling stopt. Lees zeker ook onze FAQ (veelgestelde vragen).

Zonder twijfel is 'Starlux' van Palomar tot op heden de meest geavanceerde, veiligste en krachtigste ontharingstoestel op de markt.


  • Met Starlux™ kan 70 joules/cm² afgegeven worden, terwijl de meeste toestellen maar het bereik heeft van maximaal tussen 20-45 joules/cm².
  • Starlux™ geeft zeer goede resultaten bij donker haar en lichte huidstype.

Vergelijk Starlux™ High Power System met andere ontharingstoestellen
Indien U nog vragen heeft, kunt u ons online contactformulier gebruiken of ons telefonisch bereiken, wij beantwoorden graag al uw vragen. Indien gewenst, kan u een afspraak maken voor een informatieve gesprek, en overtuig uzelf van onze professionele en hygiënische aanpak.