Definitieve Ontharing

Met het meest geavanceerde, krachtigste en veiligste lichtflitssysteem over heel de wereld

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen over permanente make-up. Indien u nog vragen heeft, kan u ons telefonisch bereiken via onze contactpagina. Wij beantwoorden graag al uw vragen! Indien gewenst kan u een afspraak maken voor een informatief gesprek en uzelf overtuigen van onze hygiënische en professionele aanpak.

IPL (intense pulsed light), VPL (variable pulsed light), FPL (fluorescent pulsed light), CPL (controlled pulsed light), UPL (ultra pulsed light) werken volgens hetzelfde principe, al deze systemen werken op basis van energetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Het verschil is de energiewaarde per cm² om de meeste resultaten te kunnen bieden.

Met energie per cm²wordt de daadwerkelijke energiewaarde bedoeld die op de huid wordt afgegeven.

Hoe hoger de energiewaarde per cm², hoe beter resultaat u heeft en hoe minder behandelingen u gaat nodig hebben.

Hoe lager de energiewaarde per cm², hoe minder effectief het apparaat werkt. U gaat meer behandeling nodig hebben om toch de gewenste hoeveelheid haren te kunnen verwijderen.

Vergelijk met andere ontharingstoestellen

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Door de effectieve huidkoeling zijn behandelingen nog beter te verdragen.

Bij de ontwikkeling van de Palomar StarLux™ is veel aandacht besteed aan veiligheid en effectiviteit. Door de unieke koelsysteem wordt de opperhuid nog beter beschermd. Hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

Indien U zeker wilt zijn over de kwaliteit en veiligheid van de behandeling, is het raadzaam dat U zowel bij ons en bij andere instituten een testbehandeling laat uitvoeren. Zo kan U het beste vergelijken welk apparaat het meeste resultaat bied, zonder uw huid te beschadigen.

Volgende lichaamsdelen kunnen behandeld worden: bilnaad - armen - baard - benen - bikini lijn - billen - bilnaad - bovenarmen - borst - bovenlip - buik - jukbeen - kaakrand - liesstreek - oksels - onderarmen - onderbenen - onderbuik - onderrug - schaamhaar - schaamlippen - rug - tenen - tepel - schouders - schouderblad - scrotum - snor - string lijn - venusheuvel - wangen - tepels - vingers - ...

Na afloop van de behandeling kan enige roodheid ontstaan door het koude koelplaatje, dit trekt gemiddeld binnen 15 minuten weg. Soms ontstaat een lichtrode uitslag, wat te vergelijken is met een lichte zonverbranding, wat na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. In het algemeen kan men direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

We stellen het op prijs dat u frisgewassen naar de behandeling komt en u de te behandelen zone 3 à 5 dagen vooraf heeft geschoren. De beste resultaten worden behaald wanneer de haartjes ongeveer één mm lang zijn. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Aangezien de huid best zo licht mogelijk is wordt aangeraden om gedurende 4 weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden te mijden. Indien u aan zonlicht wordt blootgesteld kan u dit vermijden door een zonnecréme met een hoge beschermingsfactor (factor 50) te gebruiken.

Het is belangrijk om minstens vanaf 6 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren met pincet, harsen of waxen, Epilady. Scheren of knippen (evt met tondeuse) mag wel.

Ook in de tijd tussen de ene en de andere behandeling mag u niet meer harsen of epileren, dus steeds alleen maar knippen of scheren.

Doet u bovenstaande wel dan zal dit ten koste gaan van de effectiviteit van de behandeling.

Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een licht tintelend gevoel. Dankzij een uniek gepatenteerd behandelingkop met geïntegreerd luchtkoelsysteem dat vóór, tijdens en na de behandeling de huid koelt.

Elke flits duurt enkele milliseconden. Een groot aantal haren worden in één enkele flits vernietigd. Daardoor is de behandeling vrij kort. Een bovenlip bijvoorbeeld duurt slechts enkele minuten, een been amper een half uur.

Starlux™ geeft zeer goede resultaten bij donker haar en lichte huidstype.

Haren groeien in een cyclus van groeifases en slapende fases. Alleen haren in de groeifase zitten in de haarwortel en kunnen bijgevolg doeltreffend vernietigd worden. 6 weken tot 3 maanden later komen de slapende haren in de groeifase en kan de behandeling herhaald worden. De duur en periode van de groeicyclus zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd.

Over het algemeen heeft u 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 8 weken tot 3 maanden.

Er zijn bedrijven die beweren dat bij 3 tot 4 keer behandeling door laser of lichtflits de haargroei volledig verdwenen is. Laat u hierdoor niet verleiden, want dan komt u van een koude kermis thuis. Er bestaat geen methode die sneller werkt dan gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. Sommigen zullen met minder behandelingen al tevreden zijn, wanneer het aantal haren op dat moment al acceptabel is. Iedereen is vrij om zelf te bepalen wanneer men de behandeling stopt.

Laat U niet misleiden door heel goedkope tarieven. De meeste goedkope ontharingtoestellen geven niet genoeg energiewaarde per cm², zodanig dat U veel meer behandelingen en dus ook veel meer zal moeten betalen dan wat men had voorgenomen.

Klik hier voor meer info over de energiewaarde per cm²

Als 8 maanden na de laatste behandeling de haargroei nog steeds niet is teruggekomen, is het definitief voor wat betreft de haartjes welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandelingen.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas op onze huid duizenden haarfollikels die in later stadium wakker kunnen worden zoals hormoonverandering, bepaalde medicijngebruik, menopauze, enz... Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zullen zijn uitgeschakeld (omdat die al bestonden tijdens de behandelperiode).

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Er wordt altijd rond moedervlekken heen gewerkt. De kleinere moedervlekken maken we van te voren met een wit oogpotlood lichter zodat het licht zoveel mogelijk wordt weggekaatst als we er toch overheen moeten werken.

Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door behandeling met het Palomar StarLux™ systeem.

Het is raadzaam te wachten tot de opperhuid volledig genezen is voordat u zich aan de zon blootstelt, tot ongeveer drie weken na de behandeling voor definitieve ontharing. Uit voorzorg raden wij ook aan een « sunblock » zonnecréme te gebruiken als bescherming tegen de zonnestraling.

Als u zwanger bent of wilt worden, raden wij u af om te starten met de IPL- lichtflits.

 • Diabetes
 • Epilepsie
 • Trombose
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Vitiligo
 • Infecties van de huid
 • Een kuur van antibiotica of peniciline
 • Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
 • Zwangerschap
 • Pacemaker
 • Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium, steroïden
 • Onder de 18 jaar worden in principe niet behandeld, zonder toestemming van de ouders.
 • Men mag niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid kan veroorzaken.

Bij twijfel adviseren wij eerst uw huisarts te raadplegen.

We ontharen niet over de tatoeage heen, want deze verdwijnt hierdoor. Wij werken rond de tatoeage heen.

Tot 2 week vóór de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

Ja, U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen (1 week vóór de behandeling 200 mg Zovirax innemen, + 1 week na de behandeling).

Wij zijn vlot bereikbaar en beschikken over een eigen Parking. Indien u met het openbaar vervoer komt, Bus 32 (halte Frans Van Dunlaan) stopt vlak bij de deur!

We proberen de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Als U een afspraak hebt gemaakt, en U bent verhinderd door omstandigheden, gelieve dit ten laatste 48 uur van te voren weten. Op deze manier kunnen wij nog andere mensen op uw plaats zetten. Anders zijn wij helaas genoodzaakt om voor de gereserveerde tijd kosten in rekening te brengen.
Indien U nog vragen heeft, kunt u ons online contactformulier gebruiken of ons telefonisch bereiken, wij beantwoorden graag al uw vragen. Indien gewenst, kan u een afspraak maken voor een informatieve gesprek, en overtuig uzelf van onze professionele en hygiënische aanpak.