Permanente Make-Up ~ Cosmetische TatoeageVeelgestelde vragen over Permanente Make-up

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen over permanente make-up. Indien u nog vragen heeft, kan u ons telefonisch bereiken via onze contactpagina. Wij beantwoorden graag al uw vragen! Indien gewenst kan u een afspraak maken voor een informatief gesprek en uzelf overtuigen van onze hygiënische en professionele aanpak.

rachel yung permanente makeup Uw specialiste 'Rachel' heeft reeds talloze klanten tevreden gesteld. Persoonlijke benadering, doch professionele aanpak, kleuradvies, vakkennis, jarenlange ervaring, in combinatie met haar Oosterse artistieke gaven en haar passie voor het vak zijn haar sterkste troeven! De perfecte afwerking, kwaliteit, hygiëne en haar oog voor detail zijn haar prioriteit!. Rachel is ook gespecialiseerd in het corrigeren van foutieve of slechtgeplaatste permanente make up!
Tijdens de behandeling wordt U door Rachel bij elke stap begeleidt en gerustgesteld, hierdoor is de behandeling veiliger, vrijwel pijnloos, draaglijker en volkomen risicoloos. Bekijk video en/of lees de reacties van onze klanten.. Het is mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen, indien u wenst in contact te komen met onze behandelde klanten.
 • Omdat PMU volledig veilig is, is deze geschikt voor iedereen met een gevoelige en/of allergische huid, want PMU veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen.
 • Als U geen tijd heeft, of wilt maken, om u op te maken.
 • Wanneer U dunne of geen wenkbrauwen meer heeft.
 • Als U smalle lippen, vage contourlijnen, geen strakke liplijn heeft.
 • Voor sportieve mensen die er toch perfect uit willen zien.
 • Wanneer U elke morgen opgemaakt uit bed wilt stappen.
 • Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
 • Bent U slechtzienden, bril of lensdrager en vindt U het moeilijk om uzelf op te maken, ook dan is Permanent makeup uitermate geschikt.
 • Uw permanent makeup zal in de loop der tijd vervagen. Dit komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Over het algemeen blijft permanente make-up 2 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan 10 jaar zichtbaar blijft.
  Bij elke behandeling worden nieuwe steriele naalden en naaldkapjes gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik vernietigd worden. Wij werken volgens strikt hygiënische normen.
 • Eet goed van te voren! Sommige mensen worden tijdens de behandeling een beetje licht in het hoofd (door spanningen). De grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.
 • Minimaal 24 uur van tevoren geen alcohol gebruiken. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.
 • Ruim 24 uur vóór de behandeling geen bloedverdunnende medicatie (bv: aspirine, aspegic, sedergine, ...) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol, ...) is toegestaan.
 • Voorafgaand aan uw behandeling nemen wij voldoende tijd om met U de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Er wordt altijd eerst met make-up voorgetekend! Nadat de huid verdoofd is met een crème begint de pigmentatie. Vlak na de behandeling lijkt uw kleur donkerder dan hoe het uiteindelijk zal zijn, dit omdat de juiste kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Wij geven U uitvoerige instructies die U ook schriftelijk worden meegegeven betreffende de nabehandeling van Uw pigmentatie, indien U deze goed naleeft zal U vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal Uw huid zich probleemloos herstellen. Bekijk onze video voor een 100% accurate beschrijving van onze behandeling!
  Bij de eerste plaatsing duurt de behandeling 1½ uur tot 2 uur (incl. bespreking, voortekenen en pigmenteren). Een nabehandeling duurt circa ½ uur tot 1 uur.
  Onze ervaren specialiste heeft een aangename behandeltechniek ontwikkelt waardoor zwelling tijdens de behandeling zéér zelden voorkomt. Wij gebruiken tevens vakkundig de nieuwste digitale apparatuur, welke tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en de nieuwste verdovingscréme gebruikt. U kunt meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten verderzetten en met de auto rijden.
  Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte, helende créme aangebracht. Door deze thuis gedurende 3 à 7 dagen regelmatig aan te brengen met een wattenstaafje heelt de huid snel. Korstjes of indien goed nabehandeld de vliesjes dienen er vanzelf af te komen. Niet krabben! U riskeert een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie. Totdat de huid genezen is, mag U na de behandeling op het gepigmenteerd gedeelte NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste week de zon, zonnebank, zee, sauna, whirlpool, jacuzzi of zwembad.
  De huid is van binnenuit na 3-3,5 herstelt. Na 1 week ziet het er genezen uit, maar de huidcellen dienen zich binnenin nog te repareren. Het is dus raadzaam om de 2de behandeling na 4 weken te plannen. Wij werken met pharmapigmenten die kleur vormen in samenwerking met je eigen pigment. Dit heeft als voordeel dat ze er natuurlijk uitzien in harmonie met uw persoonlijke huidskleur, maar het heeft tijd nodig om te vormen.
  Dat doen wij omdat stelselmatig opbouwen steeds beter is dan te proberen van de eerste keer het eindresultaat te bekomen. Beter een tweede pigmentatie om een mooier en kleurvaster resultaat te verkrijgen. Permanente make-up techniek is verschillend dan de agressievere tattoeage techniek. De diepte van de naald gaat tot in de bovenste laag van de lederhuid. De werking van de lymphe kan dan de vreemde stoffen af stoten. Dus voor uw eigen welzijn is het beter om secuur en stelselmatig tewerk te gaan.
  Onze ervaren specialiste heeft een aangename behandeltechniek ontwikkelt waardoor zwelling tijdens de behandeling zéér zelden voorkomt. Wij gebruiken tevens vakkundig de nieuwste digitale apparatuur, welke tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en de nieuwste verdovingscréme gebruikt. U kunt meteen na de behandeling uw dagelijkse activiteiten verderzetten en met de auto rijden.
  Het is zowel mogelijk aan de binnenkant en/of tegen de wimperrand van het onderste ooglid permanente make-up te plaatsen. Er is tevens geen enkel risico verbonden aan de behandeling! Uw specialiste 'Rachel' heeft door haar uitgebreide kennis en jarenlange ervaring een unieke methode ontwikkeld, waarbij de behandeling zeer vlot en vooral bijzonder veilig verloopt.
  Het idee kan inderdaad gewekt worden dat een lip iets groter is als er een lijntje tegen de eigenlijke liplijn gezet wordt. Maar er zijn grenzen! Zo spreekt men van een 'white roll' boven de bovenlip. Een wit randje dat meestal wat licht opvangt, precies boven de rand van de eigen bovenlip. Het is raadzaam niet over deze 'white roll' te gaan voor het mooiste resultaat Vooral als U dan de lip laat inkleuren met een mooie frisse tint kan het effect verkregen worden dat de lippen wat ronder en voller zijn.
  Indien U contactlenzen draagt, breng uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kan u weer dragen eenmaal er geen korstjes meer zijn.
  Een permanente make-up behandeling is niet goedkoop, maar het wil niet zeggen dat je dan maar een goedkope permanente make-up behandeling moet nemen omdat het dan beter betaalbaar is. Dit is uw gelaat en een goedkopere behandeling is geen koopje als het eindresultaat dan minder bevredigend is. Er zijn mensen die permanente make-up uitvoeren en geen of slechte kwalitatieve opleiding hebben genoten met alle gevolgen vandien. Zoals het spreekwoord zegt: 'goedkoop is duurkoop'! In sommige gevallen moet u het laten corrigeren/verwijderen door een andere specialist en kost het u uiteindelijk veel meer!
  20% van onze klanten komen bij ons terecht om foutieve permanente make-up te corrigeren die door iemand anders geplaatst is. In plaats van het mooie resultaat te bekomen waar zij naar gestreefd hebben, hebben zij onaantrekkelijke lijnen rond hun lippen en/of ogen en/of wenkbrauwen en/of verkeerde kleuren. Het ergste is, dat zij elke dag door in de spiegel te kijken er aan herinnerd worden. Gelukkig kunnen wij het bij de meeste gevallen corrigeren, en perfect op kleur brengen! Er wordt aangeraden om eerst op consultatie te komen.
  Als U wenst kan U na telefonisch afspraak op consultatie komen. Dit kan U helpen het vertrouwen te bekomen in de behandeling. Wij beantwoorden graag al uw vragen en kunnen dan rekening houden met uw persoonlijke wensen. Tevens wordt een nauwkeurig voorbeeld getekend met een make-up potlood, zodat u meteen in de spiegel kan bekijken wat het resultaat zal worden. U betaalt hiervoor 20€. Consultatie duurt ongeveer 30 minuten.
  Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. De naalden van permanente make-up voorkomen dat het pigment te diep in de huid wordt ingebracht. Hierdoor vervaagt de permanente make-up in de loop van de jaren. Bij tatoeage gaat de naald in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel. Doordat het pigment ingekapseld wordt door vetcellen zal het pigment dan ook niet vervagen.
  Een informed consent is een lijstje met vragen die wordt voorgelegd voordat U met permanente make-up begint. Wij nemen tevens alle contra-indicaties met U door, dit omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. Ook zijn er in sommige gevallen voorzorgsmaatregelen aan te bevelen.
  Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lippigmentatie te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lipliner ontstaat. Als de koorstlip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een liplijn geen probleem. U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen (1 week voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen en 1 week nabehandelen met Zovirax créme!).
  Medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling en het eindresultaat. Door medicijnen met bloedverdunners zal het pigment minder goed door de huid worden vastgehouden. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur vóór de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv: aspirine, aspegic, sedergine, ...) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol, ...) zijn toegestaan. Medicijnen voor acné (bv: roaccutane) of eczeem maken de huid dunner.
  Ja, hoewel hier een aantal extra regels voor zijn. Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap is het af te raden om PMU te plaatsen. In deze periode is de bevruchting net een feit en de embryo is nog zeer teer en fijngevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind en is het mogelijk om PMU veilig toe te passen!
  Bij diabetes (suikerziekte) is semi-permanente make-up afgeraden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi.
  Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Dat is wel sterk afhankelijk of de PMU zich al dan niet in het onderzoeksgebied bevindt. Buiten het onderzoeksgebied zijn de risico's gering. Bij twijfel raadpleeg uw arts.
  Wij zijn vlot bereikbaar en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de omgeving. Indien u met het openbaar vervoer komt, bus 32 (halte Frans Van Dunlaan) stopt vlak bij de deur!
  Betaling is enkel mogelijk ter plaatse via Payconiq, Mobiele overschrijving met je smartphone (indien nodig kaartlezer meebrengen) of contant. Wij hebben helaas géén bancontact!
  We proberen de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Als U een afspraak heeft gemaakt, en U bent verhinderd door omstandigheden, gelieve dit ten laatste 48 uur van te voren te melden. Op deze manier kunnen wij nog andere mensen op uw plaats zetten. Anders zijn wij helaas genoodzaakt om voor de gereserveerde tijd kosten in rekening te brengen.  Indien U nog vragen heeft, kunt u ons online contactformulier gebruiken of ons telefonisch bereiken, wij beantwoorden graag al uw vragen. Indien gewenst, kan u een afspraak maken voor een informatieve gesprek, en overtuig uzelf van onze professionele en hygiënische aanpak.