• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Blush aanbrengen


Blush is een belangrijk onderdeel van make-up. Met behulp van nauwkeurig aangebrachte blush kunt u uw gelaat frisser, of het veel beter en gezonder laten uitzien. Blush voegt kleur en diepte toe aan de huid en kan onze wangen, voorhoofd en neus een gezonde oogverblindende look geven.

De verschillende soorten blush
Er zijn verschillende soorten blush beschikbaar op de markt. Kies dus het merk uit die u verkiest maar hou uw huidtype vet, normaal of droog - in gedachte.

Poeder blush :
Blush in poedervorm is perfect voor om het even welk huidtype. Het wordt best aangebracht na uw gezichtspoeder. Omdat het transparant is, is het gemakkelijk om laagjes van twee of meer kleuren aan te brengen. Vele vrouwen gebruiken beige of cacao-bruine tinten om jukbeen en slaap te accentueren en om de kanten van de neus af te slanken. Ze vervolledigen met een brutale kleur voor extra glans. Voor een mooie contour, gebruik een diepere schaduw in de holte van de wang.

Créme blush:
Blush in crèmevorm is het best geschikt voor vrouwen met een normale tot droge huidtype. Zulke blush biedt een intensere kleur dan poeder, gebruik het dus met mate en meng goed. Zij zijn vooral leuk om te gebruiken voor avond make-up. Aangezien de crèmeformules gewoonlijk de meeste moisturizer en/of oliën bevatten,
hechten zij zich beter vast en blijven langer op de huid. Gebruik een crème blush op de jukbeenderen van je wangen en veeg voorzichtig uit.

Vloeibare of gel blush:
Deze blushen duren langer, en aangezien vele daarvan olievrij zijn, kunnen zij die een vette huid hebben hiervoor kiezen. Bovendien zijn sommige ook waterbestendig. Breng het aan na uw foundation of dagcréme voor een zacht en frisse look. Begin met een heel kleine hoeveelheid op uw vingertoppen of een spons en bouw de kleur geleidelijk aan om het beste resultaat te bereiken.

Bronzer:
Bronzer geeft uw gezicht een zonnige uitstraling. Ze zijn ideaal om een gebruinde huid na te bootsen of het gebruinde aspect van de huid te benadrukken. Ze zijn in
het bijzonder geschikt voor mensen met een medium tot zeer gebruinde huid. Vrouwen met een lichte huidstype moeten enkel de lichtste tinten kiezen, ook indien ze gebruind zijn, en dan vermengen met een natuurlijke kleur. Een bronzer is in het bijzonder goed voor donkere huidstypen omdat het een natuurlijk uitziende blush als resultaat geeft. Bronzers zijn verkrijgbaar in lichte, medium of donkere tinten.


DE JUISTE KLEUR BLUSH KIEZEN
Dit is het moeilijke onderdeel van dit hoofdstuk. De juiste kleur kiezen voor uw huidtype is essentieel. De juiste kleur zal u een gezonde glans geven. De verkeerde kleur zal de indruk wekken dat u afgemat of overdreven opgemaakt bent.
Als de kleur te diep of te intens is, kan het hard aankomen op lichtere huidskleuren. Als de kleur te licht is, kan het op medium tot donkere huidskleuren verdwijnen. Gebruik de volgende tips om de perfecte tint voor uw huidskleur te kiezen.

Lichte huid: Licht roze rood of lichte brons
Medium huid: Warme roze, bruinachtige getinte roze
Olijf of geel getinte huid:Bruin-gebaseerde tinten van rood, pruim of zachte bessen
Donkere huid: Baksteen rood, cacao of een diepe bronsTerug naar Blush