• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Huidtypes

De eerste stap naar een mooie huid is het uitzoeken van uw huidtype. Dit is noodzakelijk om uit te zoeken hoe u voor uw huid zorg moet dragen, en welke producten u moet gebruiken. Hieronder vindt u de eigenschappen van de 5 belangrijkste huidtypes, die u dan met uw eigen huid kunt vergelijken. Zodra u uw huidtype weet , kan u dan te weten komen wat de beste manier is om voor uw huid te zorgen.

Welke van devolgende huidtypes leunt het dichtste aan bij uw huid?

Normale huidtype
Normale huid voelt niet droog of vet aan.
De poriŽn zijn zichtbaar maar niet groot .
Na een wasbeurt voelt de huid zacht en comfortabel aan.
Tegen de middag voelt de huid nog fris en schoon aan.
Puistjes zijn er maar heel af en toe.
Geen glimmende neus en kin of schrale wangen.

De verzorging voor een Normale Huidtype: voor dit type huid begint u best met een milde , schuimende "facial wash". Het masseren van het schuim in uw gezicht zal u een rooskleurige tint geven. Koel uw huid vervolgens af met een verfrissende toner. Gebruik nadien een moisturiser door het op uw huid te stippelen en te masseren met uw vingers in lichte, opgaande bewegingen.

Droge huidtype
Een droge huid heeft een dunne en papierachtige textuur.
Het voelt droog aan bij het aanraken.
De poriŽn zijn zeer fijn.
Na een wasbeurt voelt het strak aan
Tegen de middag verschijnen er schilferachtige plekjes.
Heeft zelden of nooit puistjes.

De verzorging voor een Droge huidtype : Een droge huid heeft regelmatig een grondige maar zachte reiniging nodig. Regelmatige massage met ruime hoeveelheden olie en vocht. Wassen met water en zeep verwijdert niet alleen vuil maar ook de natuurlijke vetten die de huid beschermen. Gebruik na iedere reiniging een vochtinbrenger, deze verhoogt het vochtgehalte van de buitenste lagen van de huid en heeft het een zacht, vochtige uitstraling.
Gebruik pH neutrale producten voor je huid, gevolgd door een vochtinbrengende crŤme. Gebruik geen producten met alkaline enz. die je huid verder uitdrogen.

Vette huidtype
Dit type huid voelt zeer vet aan.
De textuur is vaak zeer dik en ruw.
Er zijn grote, zichtbare poriŽn.
Na een wasbeurt voelt het goed aan.
Tegen de middag glans de huid.
Puistjes en meeŽters komen vaak voor.

De verzorging voor een Vette huidtype : Voor dit type huid begint u best met een zachte, schuimende " facial wash". Dit zal het vuil en vet verwijderen zonder echter de huid van vochtigheid te ontdoen. Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat zachte lotion die de poriŽn zuivert en samentrekt op en wrijf het over uw huid om het te verfrissen en te koelen. Zelfs een vette huid heeft nood aan een moisturiser, maar kies een lichte, vloeibare crťme , dit zal voldoende zijn voor uw huid. Laat de moisturiser inwerken en verwijder het overschot met een zakdoek om een glanzend effect te verhinderen.

Gemengde huidtype
Een gemengde huidtype heeft gewoonlijk een droge en een vette gedeelte.
De wangen zijn gewoonlijk droog.
De T-zone is gewoonlijk vet.
Na een wasbeurt voelen sommige gebieden droog en anderen zacht aan.
Tegen de middag is de T-zone glanzend.
Op de T-zone komen puistjes en meeŽters vaak voor.
De meeste vrouwen hebben een gemengde huidtype.

De verzorging voor een Gemengde Huidtype: Indien u een gemengde huidtype hebt gebruikt u 's ochtends best een schuimende "facial wash" om uw huid te reinigen. Dit zal de vetachtige plaatsen schoon houden en zo de vorming van mee-eters verhinderen. 's Avonds gebruikt u best een romige reinigingsmiddel om uw droge gebieden te verzachten . Dit zal het evenwicht behouden tussen overmatige droogte en overmatige vetheid. Gebruik een sterk samentrekkende lotion voor uw vetachtige gebieden en een milde huidverfrisser voor de droge gebieden. Dit is geen dure optie, aangezien u slechts een beetje van elk product nodig hebt. Gebruik moisturiser op heel uw gezicht, maar zorg ervoor dat u zich op uw drogere gebieden concentreert.

Gevoelige huidtype
Gevoelige huid kan gemakkelijk geÔrriteerd worden.
Typische reacties zijn jeuk, een branderig gevoel, schaven en steken.
Na een wasbeurt voelt het droog aan en jeukt het op bepaalde gedeelten.
Tegen de middag zijn er schilferachtige plekjes. Roodheid kan ook voorkomen.
Puistjes komen nu en dan voor.

De verzorging voor een Gevoelige Huidtype: Als u een gevoelige huid hebt gebruik dan geen "facial wash" of zeep maar wel een lichte, hypoallergische, reinigende lotion. Gebruik een moisturiser om uw huid te versterken en een barriŤre te vormen tegen irriterende middelen. Zorg ervoor dat u een niet-geparfumeerde moisturiser gebruikt om uw huid niet te irriteren.