• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Bruinen zonder zon

Dankzij deze zelfbruinende crme bekomt men een gelijkmatige en natuurlijke teint gedurende meerdere dagen. Ze verzorgt en beschermt de huid en kan gebruikt worden zowel voor het gezicht als voor het lichaam.

Zelfbruiners hebben een lange weg afgelegd sinds die oranje-achtige producten die we allemaal kennen. Tegenwoordig komen ze voor in spray-, gel- en cremevorm en duurt het van 5 min tot een paar uur alvorens ze inwerken. Sommigen zijn geschikt voor gezicht en lichaam, anderen alleen voor het lichaam of de benen. De enige manier om te weten of een product geschikt is voor u is door het uit te proberen. Er zijn zelfbruiners die al
gekleurd zijn, zodat je beter kan zien dat je het goed aanbrengt en geen plekjes overslaat. Begin met een dun laagje en herhaal het geleidelijk aan om een donkerdere look te krijgen. U wilt niet gaan werken de dag na het gebruik en eruit zien alsof u gedurende een week in de zon hebt gezeten. Dit zou te veel opvallen!

Hoe moet men zelfbruiners aanbrengen:
1.) Schrub uw huid van tevoren van top tot teen. Hoe zachter je huid, hoe gelijkmatiger de teint wordt. Gebruik een zacht peeling of een scrubborstel op uw lichaam vr u de bruiner gebruikt. Voor uw gezicht, gebruik een product op basis van salicylic zuur of alpha--hydroxy zuur gedurende een paar dagen voorafgaand aan het gebruik van de zelfbruiner. Als u deze stap overslaat, zal de de huid schilferen en zal het effect zeer ongelijk zijn. U kunt deze stap overslaan als u foundation dagelijks gebruikt. Gebruik in de plaats daarvan de bronzer. Deze poeders en moistures zorgen voor een bruining die gemakkelijk met water en zeep verwijderd kan worden. Net zoals make-up kleuren deze producten uw huid en blijven dat doen totdat zij er af gewassen worden.

2.) Zorg dat je huid goed droog is voordat je het product aanbrengt. Wederom voor een gelijkmatig kleurtje.

3.) Begin bij de voeten en smeer gelijkmatig naar boven. Zorg dat de benen goed onthaard zijn, doe dit de avond van tevoren zodat de huid nog even kan herstellen. Het is belangrijk dat je het niet te dik en snel gelijkmatig verdeeld. Heb je erg droge knien en enkels smeer er dan wat creme of bodylotion op zodat die plaatsen minder zelfbruiner opnemen en je niet de kans hebt op donkere plekken.

4.) Doe uw gezicht het laatst. Een druppel op voorhoofd, wangen, kin en neus geven en goed uitsmeren. Niet op de haargrens en wenkbrauwen aanbrengen. Even wachten met aankleden omdat het iets kan afgeven als het nog niet goed is ingetrokken. Zorg ervoor dat u het gebied rond uw oren niet vergeet.

5.) Was onmiddelijk na het aanbrengen van de zelfbruiner goed je handen en borstel je nagels. Anders kleuren handpalmen en nagelriemen onnatuurlijk bruin. . Als op uw handen toch kleur achterblijft , dep op een watje alcohol of dissolvant om te verwijderen.

6.) Wacht 10 tot 15 minuten af totdat de zelfbruiner inwerkt alvorens om het even wat te doen (vb: te gaan zitten of aan te kleden) ! Anders loopt u het risico met vlekken rond te lopen.

Tip : Met een paar dunne laagjes zelfbruiner is het resultaat mooier dan in n keer een dikke laag.