• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden


Schoonheidstips: Enkele praktische adviezen betreffende foundation

Een goede make-up, wat je ook gebruikt, begint bij een goede basis. Geen enkele huid is hetzelfde. Misschien heb je last van een glimmende huid, pukkeltjes of van rode haarvaatjes. Met een foundation egaliseer je je huid, maskeer je oneffenheden en krijgt ze een egale en matte teint. Een foundation is letterlijk de fundering van een opgemaakt gezicht.

Hoe kiest men voor een goede foundation?
Zoals u al weet, is het doel van foundation de gelaatskleur te effenen en niet de kleur van uw huid te wijzigen! Dus zal de ideale foundation zijn waarvan de kleur het meest bij uw gelaatskleur aansluit.

Dient foundation om de onvolmaaktheden te camoufleren?
Over het algemeen gelooft men, door foundation

aan een grote hoeveelheid te gebruiken, men puistjes en vlekken kan verbeteren. Maar, goede camouflage van de onvolmaaktheden berust meer in een goed gebruik van het product en in zijn dosering. Anders, zal het resultaat tegenovergesteld zijn aan datgene men beoogd.

Wat is een goede foundation?
Ideale foundation is deze die zich het meest aan uw behoeften zal aanpassen: vette huid, droge huid, leeftijd, enz. De producten die men vandaag op de markt vindt zijn beter bestudeerd dan vroeger en hun functies zijn ook meer efficiënt. Voortaan zijn foundations veel meer hydraterend en versterkend, maar behouden tegelijkertijd hun hoofdfunctie, namelijk het gelijkmaken van de gelaatskleur. De nieuwe producten bieden eveneens de gelegenheid aan uw huid om te ademen.

Welke foundation kiezen, tussen vloeibare, matte of compact?
Alles hangt af van het beoogde resultaat...

Compact-crème foundation:
Voorgesteld in de vorm van poederdoos, is dit product in werkelijkheid een crème die gemakkelijk op de huid aangebracht wordt en die het lichtjes glad maakt.

Stick foundation:
Dit is het product dat het meest camoufleerd reden waarvoor het vaak gebruikt wordt door professionelen voor fotosessies of opnames.

Foundation in crème vorm:
Ideaal voor een droge huid, dit product heeft een enigszins vette textuur, die uitstekend bedekt.

Vloeibare foundation:
Waarschijnlijk het meest revolutionaire product, want het wordt aangeboden onder verschillende vormen.
- De verlichters : geproduceerd met pigmenten die lichtjes parelmoerachtig zijn en die zo de matte en vermoeide huiden verlichten.
- De`no make-up': producten die als doel hebben de transparantie van de huid te behouden en haar tegelijkertijd glad te maken.
- Het dekkende: producten die uit vluchtige oliën bestaan die de foundation helpen vasthouden en verdampen, zonder risico's om de kleding vuil te maken.

Wat is een matifierende foundation?
Het is een product dat speciaal voor de vette huiden wordt ontworpen, omdat het de productie van sebum controleert en vermijdt dat uw middenzone, dat wil zeggen het voorhoofd, de neuzen en kin blinkt.

Is het noodzakelijk om een product tegen kringen/wallen te gebruiken?
Het gebruik van dit product is uiterst belangrijk indien u een vermoeide blik hebt of bij het ouder worden. Het is belangrijk om te weten dat dit product aangebracht moet worden na de foundation en niet ervoor. Zoals dit het geval was voor foundation, bestaan er ook hier producten tegen kringen/wallen in de vorm van sticks, potloden, tubes of in vloeibaar vorm. Echter mag men zulke producten niet overmatig gebruiken. Bovendien moet men een product van goede kwaliteit kiezen omdat het om een zeer gevoelige zone gaat.

Wat is het nut van losse poeder?
Losse poeder dient om foundation te fixeren en geeft het zo een perfecte houding. Men moet eveneens poeder aanbrengen op het anti-kringen product om te vermijden dat men in de loop van de dag of 's avonds een vermoeide blik krijgt.