• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden

Schoonheidstips: HaarwassenAls je uit honderden flessen shampoo kunt kiezen, welke neem je dan? Zoek daarom een shampoo die aan jouw eigen behoeften voldoet en houd daarbij rekening met de conditie en structuur van je haar.

Het veiligste is een shampoo met een uitgebalanceerde pH-waarde of een milde samenstelling , die je haren niet van hun belangrijke natuurlijke vetten ontdoen. Bij te vaak wassen, met name met agressieve shampoos, zorgen de vetklieren op de hoofd-huid voor een overproductie ter compensatie van het verlies aan natuurlijke vetten. Dit is de meest voorkomende oorzaak van vet haar.

Wees voorzichtig met shampoo die te veel schuimt; ze bevatten vaak een hoge concentratie goedkope reinigingsmiddelen die het haar van zijn natuurlijke vetten beroven. bevorder de doorbloeding van je hoofdhuid door tijdens het wassen je hoofd voorover boven het bad of de wastafel te buigen. Was je haar nooit in badwater, want vuil water kan je haar nooit schoonmaken.

Hoe moet je het haar op de juiste manier wassen

1. Was je haar niet met heet water, daar drogen je haar en vooral je haarpunten van uit.

2. Maak je haar eerst door en door nat voor je de shampoo erover verdeelt. De shampoos van vandaag zijn heel effectief, dus kan je er matig mee omspringen. Bovendien maakt teveel shampoo het haar niet schoner.

3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen zodat hij makkelijker te verdelen is.

4. Breng de shampoo aan rondom je hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Zo voorkom je activering van de talgklieren. Het haar rond je gezicht en in je nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen goed.

5. Heb je lang haar ? Vouw het dan niet dubbel tegen je achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven! Je haarpunten zijn vaak poreus en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak…

6. Het uitspoelen duurt - als het goed is - langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampooresten in je haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijer in je haar blijven kleven.