• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips

Wenkbrauwen epileren


Je wenkbrauwen in goede vorm brengen kan veel goed doen voor je gezicht. Het kan extra aandacht naar je ogen brengen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het maakt je jonger en bovendien kan je zelf met weinig moeite en zonder kosten je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

Ontsmet de huid rond je wenkbrauwen eerst grondig en desinfecteer ook het pincet. Zorg ervoor dat je goed licht hebt, bij voorkeur daglicht. Als het licht in je badkamer niet voldoende is, kun je met een handspiegeltje voor het raam gaan staan. De haartjes zijn dan beter zichtbaar.

De perfecte vorm tekenen vindt u door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van uw oog te houden; op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kunt u meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus langs het einde van de ooghoek.

Ga vooral voorzichtig te werk.
Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenzijde naar de buitenzijde.

Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg te halen, je vergroot de afstand tussen je oog en je wenkbrauw. Hierdoor zorg je voor een 'open blik'. Haal nooit ongewenste haartjes weg boven je wenkbrauw. Je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauwen blijvend verandert.

Bekijk dan eerst het resultaat, voordat je verder epileert.
Borstel de wenkbrauwen met een speciaal wenkbrauwenborsteltje tijdens het epileren telkens bij, dan kun je zien wat je hebt gedaan.

Let op dat je niet te veel haartjes epileert. Voor je het weet trek je er immers een of meerdere haartjes uit, zeker als je niet veel ervaring hebt. Epileer je wenkbrauwen niet te vaak als je de haartjes ooit terug wilt laten groeien. De haartjes kunnen ook lichter terugkomen.
Heb je toch te veel geŽpileerd? Er zijn helaas geen middeltjes waardoor je wenkbrauwen sneller gaan groeien. Een oplossing is het bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Overdrijf het echter niet, want dat ziet er onnatuurlijk uit.

De huid rond je ogen is erg gevoelig. Mocht je na het epileren last hebben van een branderig gevoel, houd dan een ijsklontje tegen je wenkbrauwen. Dit verdooft de pijn.

Ga nooit na het epileren in de zon zitten. Mocht je een speciale gelegenheid hebben waarvoor je je wenkbrauwen wilt epileren, doe dat dan de dag van tevoren. De roodheid van de huid en gevoeligheid kan dan rustig bijtrekken.

Gebruik na afloop een astringerende lotion met alcohol. Dat trekt de poriŽn samen en ontsmet

Als je van nature dunne of weinig wenkbrauwen hebt, is permanente make-up de oplossing voor u. Lees hier meer over...

Hebt u teveel wenkbrauwhaartjes en je ziet er tegenop om je wenkbrauwen telkens te epileren, kan je overwegen om je haren definitief te laten verwijderen. Lees hier meer over...Terug naar Wenkbrauwen