• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips

Welk wenkrauw vorm geschikt is voor u

Wenkbrauwen zorgen voor het evenwicht in een gezicht. Ze bepalen deel de vorm en expressie van een gezicht.

Het meten van wenkbrauwen
De natuurlijke vorm van de wenkbrauwen en de plaats waar ze op het voorhoofd groeien zorgen voor een natuurlijk evenwicht in een gezicht. Het is daarom raadzaam om de wenkbrauwen niet drastisch te veranderen. Een goede methode om vast te stellen welke vorm de wenkbrauw moet hebben is de volgende meetmethode van toepassing
De ideale wenkbrauwvorm wordt gevormd door drie lijnen te volgen.

1. Hou een lat of pen langs de neusvleugels. Laat het verlengde van de lat langs de binnenste ooghoek lopen. In het verlengde hiervan dient de wenkbrauw te beginnen.

2. Draai de lat zodat deze de neusvleugels en de buitenste ooghoek raakt. In het verlengde hiervan dient de wenkbrauw te eindigen.

3. De afstand tussen het beginpunt en eindpunt van de wenkbrauw is onder te verdelen in 3 stukken. Het hoogste punt van de wenkbrauw over de buitenzijde van de iris en iets achter de buitenste ooghoek uit te lopen.

Wijd uit elkaar staande ogen: Deze hebben meer dan 1 oogbreedte afstand tussen elkaar. De wenkbrauwen dienen te beginnen bij richting neus om de afstand optisch te verkleinen.

Nauwe ogen: Deze hebben minder dan 1 oogbreedte afstand tussen elkaar. De wenkbrauw dient licht voor de binnenste ooghoek te beginnen. Het geeft de illusie dat de ogen verder van elkaar staan

Ideale ogen: Deze hebben 1 oogbreedte afstand tussen elkaar.


Rond gezicht:
Maak een vrij hoog boog in de wenkbrauw, met een korter uiteinde. Ronde vorm bij een rond gezicht is af te raden .


Vierkant gezicht:
De hoek van deze gebogen/golvende of sterk/minder sterk gebogen wenkbrauw ligt naar buiten. De lijn gaat 2/3 op en 1/3 neer. Je compenseert de hoek t.o.v. de kaaklijn. Ronde vorm bij een vierkant gezicht is af te raden.
Lang gezicht:
Het hoogste punt maken wij rechter, zodat wij een platte effect creŽren. Door deze vorm lijkt het gezicht korter. Een hoge boog bij een lang gezicht is af te raden.
Driehoekig/ hartvormig gezicht:
Kies een zachte ronde lijn om het hoekige te compenseren. De hoek moet dan vrij in het midden liggen. Zo maak je het gezicht optisch smaller. Een platte wenkbrauw bij een driehoekig gezicht is af te raden.

Ovaal gezicht:
De ideaal gezichtsvorm is ovaal. Deze vorm is bij iedere mode het makkelijkste aan te passen.
 


Terug naar Wenkbrauwen