• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeeldenSchoonheidstips: Eyeliner applicatie

Een goed aangebrachte eyeliner haalt de ogen naar voren, zelfs als ze van nature diep liggen.

Eyeliner aanbrengen met een penseel vereist veel handigheid en nauwkeurigheid, maar geeft aan uw blik een 'speciale look'.

Eyeliner kan voor of na oogschaduw aangebracht worden, maar indien u het ervoor aanbrengt, zal het gemakkelijker zijn om de kleine onvolmaaktheden daarna te verbeteren.

Men moet altijd opletten dat er niet teveel liquid op de penseel is , veeg het overtollige af met een papieren zakdoek

Volg de volgende stappen om uw eyeliner aan te brengen met een penseel:

1. Trek zachtjes aan het ooglid en begin vanuit de binnenste ooghoek, aan de rand van de bovenwimpers. Trek met het penseel een fijne lijn door naar de buitenkant. Wacht 10 seconden af totdat het droogt en ga er weer over heen.

2.Voor een geaccentueerd effect, laat het zoals het is. Voor een subtieler resultaat, breng een beetje donkere oogschaduw aan op de lijn met behulp van een klein penseel. Oefen niet te veel druk uit uw eyeliner niet te veel uitloopt.

3. Het is aanbevolen om eyeliner niet te gebruiken op de onderste wimperrand, dit zal uw blik verharden . Bovendien loopt u het gevaar het oog te prikkelen. Gebruik hiervoor liever oogschaduw van een donkere kleur of een kohlpotlood.

Resultaat†: De bovenste wimperrand is met een lijntje eyeliner benadrukt, de onderste wimperrand met een kohlpotlood. Voeg tenslotte een laag mascara toe. Het geheel geeft aan de blik een ckolachtige maar geheimzinnige blik.


Eyeliner tips:
Als u slechts oogmake-up draagt en u vraagt zich af waarom uw make-up tegen het einde van de dag uitgelopen en vervaagt is , volgt hier de uitleg. U moet een laagje foundation en poeder aanbrengen zodat oogmake-up zich hieraan kan 'fixeren'. Zelfs als u geen foundation wil dragen, breng het dan enkel op uw ogen aan.

Oogpotloden hebben de neiging om gemakkelijker uit te lopen en te vervagen.

Wanneer u een eyeliner gebruikt, moet u vooraleerst nakijken dat de borstel uiterst dun is! Als dit niet het geval is, zal uw lijn te dik zijn en zal de eyeliner moeilijk te hanteren zijn terwijl u het aanbrengt. Het is dus best om uw schoonheidsproducten te kopen bij winkels die ze eventueel zullen terugnemen.

Veeg het overschot weg wanneer u de borstel uit de tube haalt. Indien u het overschot bijhoudt op een schoon stukje plastiek, kunt u, wanneer u de tube moet herladen, dat extraatje hergebruiken. Het bespaart niet alleen liner maar zo kunt u ook controleren hoeveel er op uw borstel is.

Trek de eyeliner lichtjes voorbij de ooghoeken om een 'cat look' te creŽren

U kunt witte eyeliner aanbrengen aan de binnenkant van het onderste ooglid, het geeft de indruk dat u ogen er frisser uitziet. Let op dat u het niet te dik aanbrengt aan het binnenste ooglid. De kunst bestaat erin om de indruk te geven dat u geen eyeliner draagt.

Pas eyeliner altijd toe na het aanbrengen van de oogschaduw en laat het drogen alvorens mascara aan te brengen.

Gebruik vloeibare eyeliner voor het bovenste oogleden en potlood voor het onderste.

Als u donkere kringen onder de ogen hebt, vermijd het gebruik van donkere eyeliner.

Breng het eyeliner aan zo dicht mogelijk aan tegen de wimpers.


Een ander oplossing is permanente make-up , met deze methode bent u voor enkele jaren dag en nacht perfekt verzorgd. Lees hier meer over...Terug naar Oog Make-up tips