• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Manicure

Een wekelijkse manicure kan wonderen doen voor uw nagels en nagelriem. Het bevordert niet alleen een snellere nagelgroei, maar uw nagels worden ook sterker met elke manicure.

Enkele tips voor een 'thuismanicure':
1. Verwijder oude nagellak.

2. Vijl uw nagels afhankelijk van uw basisvorm door middel van een vijl. Bijvoorbeeld, indien u een ronde nagelriem hebt, zou u eveneens ronde nagels moeten hebben. Gebruik uw vijl heen en weer of in één richting onder de nagel bij een hoek van 45°. Kies een die vijl die 140 tot 200 grid heeft voor het beste resultaat. Herhaal op alle nagels.

3. Controleer altijd dat uw nagels even lang zijn door uw hand voor uw gezicht te houden (palmzijde onder de ogen) om een visuele inspectie te doen.

4. Week uw nagelriemen in lauw tot warm zeepsop gedurende 5 minuten om ze te verzachten.

5. Voor uw nagelriem zorgen is uiterst belangrijk. Wanneer de nagelriemen te droog is, vertoont uw nagelriem een gescheurd/ongelijk zicht. Bevochtig uw bokkenpootje zodat het uw nagelbed niet schramt en duw zachtjes de nagelriem naar achter. U kunt professionele hulpmiddelen in om het even welke parfumerie vinden.

6. Zodra u de nagelriem naar achter hebt geduwd, droog u de nagel af. Pas op voor gescheurde nagels of losse huiddeeltjes, die u dan eventueel verwijdert. Zorg ervoor dat u uw materiaal goed steriliseert is met alcohol, om zo het overbrengen van bacteriën van één nagel naar een andere te vermijden. Herhaal op alle nagels.

7. Nadien breng je olie of crème aan op de nagelriem om te masseren. Breng het elke avond aan om de nagelriemen te hydrateren.8. Ga lichtjes met een nagel buffer over het hele nageloppervlak om eventuele oneffenheden glad te strijken9. Alvorens nagellak aan te brengen, verwijder alle olie of crème van de nagelplaat. Zodra de nagelplaat droog is, breng een basislaag aan. Deze zal uw nagels beschermen tegen het verkleuren en zal het aanbrengen van gekleurd nagellak vergemakkelijken. Breng de basislak aan door eerst een streep in het midden van de nagel te trekken. Daarna breng je aan de zijkanten van de nagel een laag aan. Herhaal op alle nagels.

10. Laat het vervolgens drogen en breng dan uw gekleurde nagellak aan. Breng altijd twee lagen nagellak aan voor een volledige dekking en een diepere kleur.

11. Breng een beschermende topcoat aan en laat het drogen.Terug naar Handverzorging