• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Mascara tips

Mascara zorgt voor een stralende blik, modelleert de wimpers en maakt ze optisch langer, voller en krachtiger.

Het aantal aan te brengen lagen en het al dan niet gebruiken van mascara op uw onderste wimpers hangt af van het type make-up waarnaar u verlangt.

Het is echter belangrijk om, tussen het aanbrengen van twee lagen mascara, de eerste te laten drogen alvorens de tweede laag aan te brengen. Begin altijd met de binnenkant en rek de wimpers uit naar de buitenkant om de blik te vergroten.

Volg de volgende stappen om uw mascara aan te brengen:

1. Als u korte en rechte wimpers hebt, gebruik dan een wimperkrultang om ze om te krullen. Uw ogen zullen dan groter lijken. Pas nochtans goed op dat u niet te veel op de tang steunt; dit om te vermijden dat u de wimpers niet in het midden wikkelt. Na uw wimpers te hebben omgekruld, kijk goed na dat het krultang open is alvorens het te verwijderen van uw wimpers.

2. Als u mascara wilt aanbrengen op uw onderste wimpers, doe dit alvorens u mascara aanbrengt op uw bovenste wimpers. Het is belangrijk om niet te veel mascara te gebruiken op de onderste wimpers.

3. Hou de mascaraborstel verticaal tegenover uw gezicht. Breng een lichte laag aan op de onderste wimpers, beginnend van de binnenkant naar de buitenkant toe.4. Tegenover de spiegel kijk u altijd lichtjes naar beneden voor het aanbrengen van de bovenste wimpers , begin met de borstel aan de wortel naar de buitenkant van de wimpers door de borstel schuin uit te rekken. Wrijf vervolgens met de borstel onder de wimpers en rek in dezelfde beweging uit, om in een rechte beweging te beŽindigen.

5. Indien de wimpers samenkleven of als het mascara klontert, gebruik dan een wimperkammetje. Zet het kammetje altijd aan het begin (wortels) in je wimpers en duw hem voorzichtig naar boven.

Het resultaat: Mascara aangebracht zowel op de onderste, als de bovenste wimpers opent uw blik en zorgt een stralend aspect.

Tip:
Als uw mascara te droog of te korrelig wordt kan het zijn dat je er teveel lucht bij laat komen. Het teveel aan lucht droogt de mascara uit. Je hoeft het borsteltje niet op en neer te bewegen in het buisje voordat je je mascara aanbrengt. Je kunt het borsteltje beter ronddraaien. Zo zou je mascara wel goed vloeibaar moeten blijven.Terug naar Oog Make-up tips