• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Het ontschminken van de ogen


Hoe meer oog make-up u gebruikt, hoe aangepaster het reinigingsproduct zal moeten zijn die u hiervoor gebruikt, om irritaties rond het de ogen te voorkomen. Indien u een degelijk product gebruikt, zal zelfs het sterkste mascara verwijdert kunnen worden, zonder dat het nodig is om het ooglid energiek te wrijven.

Als het ontschminken van de ogen niet behoorlijk wordt uitgevoerd, blijven de poriën geblokkeerd en kunnen kleine vlekken zich eventueel ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om steeds een proper wattenschijfje, een papieren zakdoek of een wattenstaafje voor elk oog te gebruiken.


Om tot het ontschminken van de ogen over te gaan, volgt de volgende stappen:


1. Om oogschaduw van uw oogleden te verwijderen, gebruik een beetje reinigingsproduct op het tipje van uw vinger en masseer vervolgens het ooglid door middel van kleine cirkelbewegingen. Of, gebruik een wattenstaafje dat van te voren doordrenkt is met het product.


2. Neemt de sporen van het product van de oogleden weg met behulp van een wattenschijfje, beginnend bij de binnenste ooghoek tot aan de buitenkant.

3. Om mascara te verwijderen, breng een beetje product aan op een papieren zakdoek en rol die rond uw indexcijfer. Ga met de zakdoek tussen uw wimpers langs en begin bij de wortel van de wimpers.

4. Voor de binnenste ooghoek en de onderste wimpers, gebruik een wattenstaafje die bevochtigd is met het product. Dep zachtjes met een papieren zakdoek op de hele oppervlakte van de ogen om ze te laten drogen.


Enkele adviezen voor de ogen:

De oppervlakte rond het oog is het meest blootgesteld aan veroudering van de huid. Het is dus heel belangrijk om dit deel van het gezicht weer levenskracht in te blazen door 's ochtends en 's avonds een verzorgende oogcréme aan te brengen.

Gebruik de verzorgende oogcréme met kleine dosissen om zwelling te vermijden. Om uw oogcréme aan te brengen, plaatst u 3 tot 4 punten van het product onder het oog en 2 onder de wenkbrauwen. Laat het doordringen door lichtjes met uw vingertoppen te masseren.

Gebruik een lichte oogcréme, die weinig vet bevat, en die in de huid dus gemakkelijker kan doordringen.
Terug naar gelaatsverzorging