• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Oogschaduw

Een mooie oogschaduw kan je ogen doen stralen. Zorg er wel voor dat je de juiste techniek en kleuren gebruikt. Maak van je ogen échte blikvangers met de oogschaduwtips van New Creation!
Het aanbrengen van oogschaduw

Uw ogen zijn het focale punt van uw gezicht. Verzeker u ervan dat uw technieken van oogmake-up en kleurenkeuze het beste passen bij uw oogvorm en -kleur. Met oogschaduw kunt u de illusie van nieuwe vormen en grootte van uw ogen tot stand brengen. Met lichte kleuren accentueer je je ogen en met donkere kleuren lijken je ogen kleiner

Oogschaduw in poedervorm is verkrijgbaar in een doosje met één enkele tint of in kleur gecoördineerde duo's, trio's of kwartets. Probeer oogschaduw te vinden die veel pigmenten bevatten.Wanneer u oogschaduw aanbrengt, gebruik het lichtste tint over het gehele ooglid tot aan de wenkbrauw. Deze schaduw zal uw basiskleur zijn , het zal uw kleur helpen fixeren en zal het niet ophopen aan de oogplooien.

Na het aanbrengen van uw basiskleur, gebruik een wat donkerdere kleur op het bewegend ooglid. Meng goed met uw basisschaduw. Een derde kleur kan dan worden toegevoegd. Gebruik een diepe, donkere schaduw om diepte te creëren. Pas deze vervolgens toe op de wimperlijn

en op de buitenooghoek om zo de plooi van het oog en uw wenkbrauwbeen te benadrukken. Meng goed. De kunst bestaat er in om heel goed te mengen zodat de aandacht wordt gevestigd op uw oog en niet op uw oogmake-up. Oogschaduw in poedervorm van uitstekende kwaliteit, kan nat als droog toegepast worden om de kleur te intensifiëren.
De crème-oogschaduw hoort weer helemaal thuis in de nieuwe glamourlooks. Lastig, dat wel, want crème-oogschaduw heeft de vervelende eigenschap in de oogbolplooitjes te trekken na verloop van tijd.
Een primer kan helpen onder de oogschaduw, mits je ooglid van nature niet teveel huidvet produceert. Een andere oplossing kan zijn om alleen met de crème een highlight te maken onder de wenkbrauw.
Veeg de oogschaduw in de plooitjes verder nooit met je vingers uit, want dan komt er nog meer huidvet op de oogbol. Voor oogschaduw, die gedurende uren de indruk geeft dat het juist aangebracht is, gebruik als basis voor uw ooglid een neutrale concealer die dicht aanleunt bij uw natuurlijke huidstint. Breng daarna een neutrale tint oogschaduw aan of gebruik een kleur die het meest aanleunt bij uw huidskleur over de concealer. Het feit dat de poeder goed vastzit aan de crème, geeft een basis voor uw oogschaduw die goed bestand is tegen vervagen. Het zal voor altijd duren.

Wie donkere kringen onder de ogen heeft, dient blauwe en roze tinten oogschaduw te vermijden.

Als u een rijpere huid heeft , is het beter parelmoer kleuren te vermijden. Gebruik bij voorkeur matte oogschaduwtinten.

Kies voor een oogschaduw altijd een contrasterende kleur bij de ogen. Juist tegenstellingen in kleuren zorgen voor spanning. Dus geen blauwe oogschaduw bij blauwe ogen; de ogen vallen dan eerder 'weg' dan op. Lichte kleuren kunnen het oog optisch groter laten lijken, daarom zouden bijziende brildraagsters vooral lichte kleuren moeten gebruiken.Terug naar Oog Make-up tips