• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Het gelaat verzorgen met een verfrissende toner

Toners verwijderen ieder achtergebleven spoortje van vuil, make-up en olie die door de cleanser zijn achtergelaten.

Het gebruik van een toner (tonic) re-hydrateert, verkoelt, voedt en verfrist de huid, is de tweede stap van uw programma van dagelijkse zorgen. Gebruik een toner zonder alcohol omdat dit de huid kan uitdrogen.

Na de verzorgende toner aan te brengen krijgt het gezicht zijn frisheid terug, en is het eindelijk bereid om gehydrateerd te worden. Als uw gezicht aan glans ontbreekt, breng het tonic aan door kleine lichte tikjes te geven aan het gezicht; dit zal de bloedsomloop aan de oppervlakte van de huid helpen stimuleren.


1. Kiest een gezichtstoner die aan uw huid is aangepast (zie meer hieronder). Besprenkel een wattenschijfje met een toner die u van te voren bevochtigd hebt - dit voor een betere toepassing en om het toner te verdunnen. Wrijf daarmee zachtjes in een opwaarts draaiende beweging over gezicht en hals. Altijd speciale aandacht schenken aan de middenzones en de haargrens, omdat u daar meer reinigingsmiddel hebt toegepast. Herhaal dit totdat er geen vuilsporen meer op het wattenschijfje komen. Vermijdt de lippen en de huid romdom de ogen, die uiterst delicaat zijn.

2. Nadien dep uw gezicht en hals met een papieren zakdoek. Als u opmerkt dat het tonic de huid begint te irriteren, stop onmiddellijk het gebruik ervan, verdun het met water en verander vervolgens van product. Dit komt vaak voor met tonische lotions die sterk zijn in alcohol. Controleer steeds de bestanddelen van het product en vraag een maximum aan informatie alvorens het te kopen.


Een toner kiezen:

Normale huid: Voedende toners met of zonder alcohol, rozewater of een spray met mineraal water.
Droge huid: Zachte voedende lotions met of zonder alcohol, rozewater of eenvoudig weg, water.
Gemengde / vette huid: Tonische lotions op basis van alcohol (te vermijden: alcohol en éthanol, methanol en isopropyl, die de huid uitdrogen).
Gevoelige huid: Hypo-allergische tonische lotions, met of zonder alcohol
Terug naar gelaatsverzorging