• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Pedicure

Enkele tips voor een "thuispedicure"

Benodigdheden:
Bokkepoot
Vochtinbrengde creme
Warm zeepsop
Handdoek
Nagelknipper
Vijl
Puimsteen / voetvijl1. Verwijder oude nagellak

2. Week uw voeten in een badje warm zeepwater gedurende 10-15 minuten. Spoel uw voeten met koud water af en droog het goed af.

3. knip teennagels altijd recht en niet te kort. Dit kan het ingroeien van de hoekjes voorkomen. Knip nooit hoekjes van de teennagel rond af

4. Vijl de teennagels netjes glad zoals uw vingernagels

5. Voor uw nagelriem zorgen is uiterst belangrijk. Wanneer de nagelriemen te droog is, vertoont uw nagelriem een gescheurd/ongelijk zicht. Bevochtig uw bokkenpootje zodat het uw nagelbed niet schramt en duw zachtjes de nagelriem naar achter. U kunt professionele hulpmiddelen in om het even welke parfumerie vinden.

6. Zodra u de nagelriem naar achter hebt geschoven, droog de nagel af. Pas op voor gescheurde nagels of losse huiddeeltjes, die u dan eventueel verwijdert. Zorg ervoor dat u uw materiaal goed steriliseert door met alcohol te wrijven, om zo het overbrengen van bacteriën van één nagel naar een andere te vermijden. Herhaal op alle nagels.

7. Gebruik nadien een voetvijl om uw eeltknobbeltjes af te slijten en dode huid te verwijderen. Begin met de ruwe kant van de voetvijl . Ga over de gebieden die zeer hard en droog zijn. Ga verder met de zachte kant van de voetvijl, besteed vooral veel aandacht aan je hielen en voetzolen. Herhaal op de andere voet.

8. Spoel uw voeten af.

9. Breng een voetcrème aan op de voet en het been, tot aan de knie.

10. Alvorens nagellak aan te brengen, verwijder alle crème van de nagelplaat. Zodra de nagelplaat droog is, breng een basislaag aan. Zo voorkom je dat de poreuze nagelplaat de kleurstof absorbeert, waardoor de nagelplaat op den duur gelig van kleur zou worden. Breng de basislak aan door eerst een streep in het midden van de nagel te trekken. Daarna breng je aan de zijkanten van de nagel een laag aan. Herhaal op alle nagels.

11. Gebruik een tenenspreider tussen je tenen het maakt lakken van je teennagels een stuk makkelijker!Terug naar voetverzorging