• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeeldenSchoonheidstips: Voetmassage

Uw voeten dragen u door het leven. Elke dag moeten ze ons gewicht dragen en soms een veelvoud daarvan als we werken of sporten. Onze schoenen zijn ook niet altijd het beste voor onze voeten. Daarbij besteden we in het algemeen minder aandacht aan onze voeten dan ze verdienen...


Volg de volgende stappen om uzelf een ontspannende voetmassage te geven:

Draag losse comfortabele kleren en kijk na dat uw rug altijd comfortabel steunt terwijl u zit.

Begin door uw voet te ontspannen. Houd uw voet zodat één hand op de zool en één op de bovenkant rust. Indien u een massageolie of lotion gebruikt, bescherm kleding en meubilair met één of meerdere handdoeken. Wrijf geoliede of rijke, crèmeachtige handen krachtig in elkaar alvorens met de voetmassage te beginnen. Begin bij uw enkels tot aan uw tenen. Masseer met lange, harde bewegingen. Zo bevordert u de bloedsomloop en verwarmt u uw voeten.
Hou uw hiel in één hand, en uw tenen in de andere hand vast. maak 5X draaiende beweging in de richting van de klok en vervolgens omgekeerd. Dit zal de spieren losmaken en zal de voet ontspannen.
Begin bij uw grote teen, druk met de vingertoppen de lengte van elke teen beurtelings en, wanneer u het uiteinde bereik, trek zacht om het uit te rekken. Herhaal dit drie keer. Trekken en drukken kan zeer kalmerend werken.
Gebruik uw duim en begin bij uw grote teen; beweeg volgens de lijn van de stootkussens onder uw tenen. Druk eenmaal stevig alvorens naar de volgende over te gaan. Werk dit af tot aan uw kleine teen, verander van hand en, door middel van uw andere duim, herhaal in omgekeerde richting. Herhaal tweemaal.
Gebruik uw duim om de bovenkant van uw grote teen zacht te duwen. Herhaal op elk van uw tenen. Wanneer u uw kleine teen bereikt, verander van hand en gebruikt de andere duim om terug te gaan. Herhaal tweemaal.
Hou uw tenen in één hand, gebruik de duim van de andere hand om langs de zool te drukken, in één lijn, van de basis van uw grote teen tot aan het midden van uw voet, de lijn volgend van het middenvoetsbeentje. Herhaal op al uw tenen, en vervolgens op de bovenkant van uw voet volgend dezelfde lijn. Dit zal het vrijgeven van spanning aan de voeten helpen.
Beginnend bij uw hiel, gebruik uw duim om langs de binnenrand van uw voet tot uw grote teen te drukken. Druk stevig en volg de lijn tot aan de wreef. Herhaal vervolgens op de buitenrand van uw voet, van uw hiel tot aan uw kleine teen.
Tot slot, masseer de lagere helft van uw zool, en oefen hierbij druk uit. Draai uw enkel, in de richting van de klok en omgekeerd, zoals in stap 2. Herhaal stap 1 en gebruik lange, harde bewegingen van enkel tot tenen. Trek een katoenen sok aan en herhaal de massage op de andere voet.


Terug naar Voetverzorging