• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Zonnebaden zoals het hoort

Voor zonnebaders geldt nog altijd het principe: geniet met mate!

Zon nooit zonder een beschermend product te gebruiken (zelfs al heeft u een donkere huid of heeft u al pigment opgebouwd).

Draag een doeltreffende zonnebril : UV-stralen kunnen door de oogleden dringen en het oogwit ontsteken

Blijf geen uren aan een stuk liggen, anders gaat u verbranden. Beweeg wat, loop en zwem en mijd de heetste uren van de dag.

Smeer zonodig uw lichaam in met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor, dat u vooraf minstens 24 uur getest hebt op een stukje huid, omwille van het mogelijke gevaar voor allergie. Vergeet vooral niet gevoelige plekken extra in te smeren (Verbrande oren, tenen of lippen zijn heel pijnlijk).

Bouw langzaam op. Begin de eerste dag met 20 minuten. Daarna mag u elke dag wat langer in de zon. Traag en geleidelijk bruinen is niet alleen veiliger, u kleur zal ook langer blijven.

Smeer u om de twee à drie uur opnieuw in vooral na een duik in het water, maar droog u eerst goed af.

Gebruik voldoende zonnecréme. Als de beschermende laag te dun is, heeft het niet veel nut. Is het te dik, dan kan de huid niet ademen en kan het zweet niet verdampen. Vergeet niet dat zoutwater zonnebrand bevordert. Smeer u na het zwemmen opnieuw in en veeg ook de transpiratie van uw huid.

Een zonnebrandmiddel mag nooit op een natte of een alcohol geparfumeerde huid aangebracht worden

Mijd de zon als huid niet helemaal in orde is (o.a acne, couperose, jeuk) of als u sukkelt met uw gezondheid (o.a spijsverteringsstoornissen, longaandoening).

Ga niet vlak na de maaltijd in de zon en hou tenminste in het begin het hoofd bedekt.

Pas op voor zonnige maar winderige dagen, want de verfrissende invloed van de wind kan het branden van de zon verdoezelen.

Baby's en jonge kinderen zijn extra gevoelig!
Laat een kind nooit in de volle zon. Smeer kinderen altijd in met een zonnecrème met de hoogste beschermingsfactor. Kies lichte kleding en een zonnehoedje met een lichte kleur. Zoek zo veel mogelijk schaduwplekken en luchtige plaatsen op.

Zonnesteek voorkomen
Blijf binnen tijdens de warmste uren van de dag of zoek de schaduw op. Draag een lichtgekleurde zonnehoed. Drink voldoende water en vermijd zware inspanningen. Vertoont u toch volgende symptomen: grote dorst, hoofdpijn, duizeligheid, gevoel van zwakte? Zoek dan zo snel mogelijk een koele plek op. Neem een frisse douche of wikkel uzelf in koude, vochtige handdoeken. Drink veel, bij voorkeur licht gezouten water. Bij braken of misselijkheid kunt u het beste onmiddellijk een dokter raadplegen.Terug naar Zonnebaden