• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Zonnebanken

Steeds meer mensen maken gebruik van een zonnebank. Als deze apparatuur verstandig gebruikt wordt, is de kans op verbranding minimaal. Tevens is het zeer ontspannend en kunt u zonnen wanneer het u uitkomt.


In de meeste plaatsen is wel een zonnestudio te vinden. Daar vind je zonnebanken in alle mogelijke vormen en maten en kun je bovendien advies vragen over een voor jou geschikte kuur. Immers: wanneer je met een gevoelige huid gelijk onder een superbruiner gaat, kun je wel eens roder onder de lampen vandaan komen dan de bedoeling was. Advies op maat is dus ook voor kunstmatig bruinen een must.

Smeren, smeren, smeren
Zowel in de normale zon als onder de zonnebank droogt je huid uit en veroudert ze sneller. Speciaal voor kunstmatig bruinen zijn er crèmes en lotions die de huid in goede conditie houden. In tegenstelling tot gewone zonnebrandproducten bevatten deze geen beschermingsfactor. De meeste zonnebanken zijn zo ontworpen dat de schadelijke straling al zoveel mogelijk wordt weggefilterd. Bovendien zorgt een goede studio ervoor dat de duur en intensiteit van het zonnebad op je huid zijn afgesteld, waardoor je bij verantwoord gebruik niet verbrand.

Niet onbeperkt zonnebanken
Producten voor de zonnebank bevatten vooral veel vitamine E, dat vroegtijdige veroudering van de huid tegengaat. Ook zitten er stoffen in die het bruiningsproces versnellen en het bruin langer vasthouden. Tenslotte hebben de zonnebankcrèmes een verzorgende en vochtregulerende werking, zodat je huid zacht en soepel aanvoelt. Het gebruik van deze producten is overigens geen vrijbrief om onbeperkt onder de zonnebank te duiken. Ook voor kunstmatig zonnen geldt: zon met mate!

Zonnebank-tips
Bouw een kuur langzaam op.

Geef je huid kans om te hertstellen: houd minimaal 48 uur tussen twee behandelingen aan.

Vijf kuren van tien behandelingen is het maximale per jaar.

Vertrouw niet alleen op de timer, maar luister naar je lichaam. Gaat je huid prikken, stop dan onmiddelijk. Als je na het zonenn last krijgt van blaren, huidallergie of ontstekingen ga dan even langs je huisarts.

Sommige medicijnen zorgen voor een overgevoeligheid voor UV-straling. Lees eerst de bijsluiter.

Verwijder daarom altijd sieraden, cosmetica en parfum voor u gebruik maakt van een zonnebank.

Draag een speciaal UV-brilletje onder de zonnebank. UV-licht dat rechtstreeks de ogen binnendringt kan de oorzaak zijn van oogaandoeningen (sneeuwblindheid, lasogen en staar).

Cosmetische producten, zoals parfums en make-up, kunnen in combinatie met ultraviolet licht een huidreactie veroorzaken.Terug naar Zonnebaden