• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Het gelaat reinigen

De verzorging van het gezicht omvat drie uiterst belangrijke stappen die erin bestaan om het gezicht te reinigen, te versterken en te hydrateren.

Het gezicht moet zowel 's ochtends als 's avonds gereinigd worden om stof en alle in de poriŽn opgeslagen onzuiverheden, weg te nemen. De reinigingsproducten handelen als essentiŽle factoren om de verschijning van rimpels uit te stellen omdat ze de huid meer ontvankelijk maken voor de hydraterende zorgen en de anti-leeftijd behandelingen. Niet te vergeten is de reiniging van de hals. Dit deel van de huid vereist een even grote aandacht als het gezicht want het is vaak daar dat de eerste tekens van leeftijd blijken.

Hoe zijn gezicht reinigen?
1. Maak uw haren goed vast naar achteren, opdat zij u niet zouden belemmeren. U kunt zelfs een handdoek vastknopen rond uw hoofd. Kijk ook na dat uw hals niet bedekt is(de reden waarvoor het beter is zijn gezicht 's ochtends en 's avonds te reinigen). Indien u opgemaakt ben, lees 'het ontschminken van de ogen' en 'hoe lippenstift verwijderen?'


2. Kies een reinigingsproduct die aangepast is aan uw huidtype (zie hieronder), masseer uw gezicht en uw hals met uw vingertoppen in kleine cirkels, door het product te laten doordringen. Deze bewegingen zullen de poriŽn helpen openen en zo zal het product inwerken op goed verankerde vuiligheid. Schenk bijzondere aandacht aan de middenzones van het gezicht (het voorhoofd, de neus en de kin) en aan de wortel van de haren, zones waar meer onzuiverheden doordringen. Handel steeds met kleine, lichte bewegingen, eerder dan te forceren, omdat men hierdoor het gevaar zou oplopen de huid te irriteren.

3. Indien u een reinigingsgel gebruikt die afgespoeld moet worden na toepassing, zorg ervoor dat uw gezicht en uw hals goed gewassen zijn. Lauw water is vooral gunstig voor vette huiden, maar zou droge en gevoelige huiden kunnen irriteren; warm water daarentegen zou de kleine aders ertoe aanzet zich te breken.

4. Indien u een vette reinigingsproduct gebruikt, ga met een papieren zakdoek over de oppervlakte van het gezicht en de hals, zonder te wrijven noch op de huid te trekken, om de onzuiverheden weg te nemen. Neem een andere zakdoek zodra er duidelijke sporen van vuil zijn, anders loopt u het risico om reeds weggenomen stof opnieuw te laten doordringen.

5. Let op dat er geen enkel spoor meer overblijft van het reinigingsproduct. In geval van overblijfselen, zal de huid uitdrogen. Met een propere handdoek, maak zachtjes het gezicht en de hals schoon om het vervolgens te laten drogen.


Een reinigingsproduct kiezen:

Normale huid : Producten in crŤme of in vloeibare vorm; reinigingsgel met water of zachte reinigende zepen.
Droge huid : Rijke producten in crŤme of vloeibare vorm; niet geparfumeerde en hydraterende zepen, die overvloedig gespoeld moeten worden
Gemengde / vette huid :Zachte lotions of reinigingsmelk; geneeskundige producten zijn soms noodzakelijk om de kleine puistjes te behandelen.
Gevoelige huid : hypoallergische producten; zepen zijn te vermijden.

De allergietest:
Alvorens producten te kopen die reinigen, versterken of hydrateren, is het aan te raden dat men ze altijd testen. Om dit te doen wrijft men een beetje product achter het oor en wacht men 24 uur af om te zien of er een of andere reactie optreedt. Als u producten van verschillende merken gebruikt, moet u de test doen voor elk product afzonderlijk.Terug naar gelaatsverzorging