• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: Soorten lippenstifts

Geef glans aan uw lippen met kleurrijke lippenstiften, lip liners en lip gloss

Wat is het verschil tussen:

Matte lippenstiften: Deze lippenstiften bevatten gewoonlijk als hoofdingrediënt kaolin (kleipoeder) om de lippenstift een langer houdbaarheid te geven. Het glanst niet en geeft een niet vette textuur. Zij hebben de neiging om uit te drogen, maar als u een lippenstift zoekt die lang blijft, is matte lippenstift een goede optie.

Langhoudende Lippenstiften: Dit zijn lippenstiften waarvan beweerd wordt dat ze heel de dag blijven zitten (bv:door het kussen). Als u er al één hebt gebruikt weet u dat dit niet het geval is. Verspil uw geld niet. Zie verder voor Tips die uw lippenstift een langer houdbaarheid zullen geven.
Lipgloss: Lipgloss pigmentatie is niet zeer hoog en ze neigen bovendien ook meer bevochtigend te zijn dan andere types lippenstiften. Zij vervagen gemakkelijk maar geven een mooie glans.
Hydraterende Lippenstiften:Deze bevatten veel olie-achtige ingrediënten zoals sheaboter. Hoewel ze de neiging hebben om gemakkelijk te vervagen, zou u toch voor deze lippenstiften moeten kiezen indien u droge lippen hebt.


Hoe kies ik een goede kleur lippenstift uit die bij mij past?
Bij het kiezen van de juiste kleur voor uw lippen, moet u uw gelaatskleur goed bekijken.

Als u een bleke huid hebt kiest u best voor pruimrood, bes, wijnrood met een blauwe ondertoon. Licht medium bruin of beige met roze ondertoon is tevens geschikt voor een bleke huid. Lippenstiften met een roze ondertoon flatteren het best een lichte huid. Maar gebruik geen felle roze kleuren.

Wie een olijf/gele huid heeft zou rijke, donkerbruin rood en diepe, donkere bessenschaduwen moeten kiezen. Vermijd sinaasappel/rood en roze/rood kleuren, zij kunnen de gele ondertoon in uw huid uitbrengen. Gebruik nooit roze kleuren!

Mensen met een huidskleur die niet te licht is en niet te donker zouden rijke, diepe rozen, diepe rood, rijke karameltinten, middelgrote bruin met gele of roze ondertoon moeten gebruiken, en de romige koffiegekleurde bruinen. Blijf weg van de bruine tinten die zeer bleek zijn. Zij kunnen zulke huidtypen grijs en uitgewassen doen lijken.

De donkere huiden zouden rood met een blauwe ondertoon moeten proberen. Ook mahonie, diepe pruimen, wijnrood, bijna om het even welke tint van bruin, rijk, donker, koffiebruin flatteren de huid. Vermijd oranje ondertoon in lippenstiften

Tips:
* Gebruik geen donkere lippenstift als u smalle lippen hebt, dan lijken je lippen kleineren krijgt er een streng uiterlijk door. Zachte, glanzende kleuren staan je juist prachtig.
* Kies voor een matte lippenstift als u uw lippen smaller wilt laten lijken.
* Smalle lippen lijken voller als u een glanzende lippenstift gebruikt.

Meer tips: Lees verder...


Terug naar lippen