• Make Up
  • Gelaatsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging

Hoofdpagina

  • Permanente Make-Up
  • Definitieve Ontharing
  • Medische Tatoeage
  • Gelaatsverjongingklik hier voor tattoo voorbeelden
Schoonheidstips: De hydraterende verzorging van het gezicht


De hydratatie is de laatste stap van het programma van het dagelijkse verzorging en helpt de schade te herstellen die door de zon, de hitte, de wind, de kou en milieuverontreiniging wordt veroorzaakt.

's Ochtends moet de hydraterende verzorgingscréme een beschermend laag bevatten tegen de zonnestralen. Het moet ook in de huid gemakkelijk kunnen doordringen. Als het een vette film op de huid achterlaat, zal het moeilijk zijn om achteraf make-up aan te brengen.

's Avonds kunt u een rijkere en voedende hydraterende verzorgingscréme gebruiken, want het is op dat ogenblik dat de huid het meest opneemt.

Hoe moet men zijn gezicht hydrateren?
1. Kies een hydraterende créme die aan uw huidtype aangepast is (zie meer onderaan). Plaatst met de vingertoppen vijf punten van het moisturizer op uw gezicht en uw hals (één op elke wang, één op het voorhoofd, één op de kin en één op de hals). Smeer vanaf het voorhoofd het créme uit over de hele oppervlakte van het gezicht en de hals. Gebruik nooit te veel moisturizer want de huid kan enkel een beperkte dosis per keer opnemen.

2. Door kleine cirkelbewegingen te maken, kan het créme goed indringen. Vermijdt de omtrek van de ogen, die een bijzondere verzorging vereist. Lees: 'Het ontschminken van de ogen' voor meer uitleg.

3. Wacht minstens vijf minuten alvorens u op te maken, zodat de hydraterende créme goed geabsorbeerd zou zijn. Als u meteen na de toepassing van de créme make-up aanbrengt, zal het niet lang houden en, zal het na enkele minuten uitlopen.

Kies een hydraterende verzorgingscréme:

Normale huid: Lichte crèmes of lotions, met totale bescherming.
Droge huid: Crèmes met een beschermende basis, met totale bescherming.
Gemengd / vette huid: Niet-vette crèmes, met totale bescherming en niet-comedogeen (die de poriën niet verstoppen).
Gevoelige huid: Hypo-allergische crèmes, met totale bescherming.
Nachtverzorgingcréme : Alle huidtypes moeten een rijkere en voedende crème gebruiken dan overdag.Terug naar gelaatsverzorging